donderdag 29 juni 2017

RMC neemt het over van Connexxion.


RMC neemt het over van Connexxion.

Hebben jullie de brief gekregen met je nieuwe vervoerspas?

Het gaat per 1 juli 2017 in. Ronald en ik zijn naar de kennismaking geweest en ze zeggen dat er niets veranderd. Telefoonnummer blijft hetzelfde, reistijden, groepsritten en vaste ritten idem.
Wel andere busjes.

Let op:
Kan je als scootmobieler niet via de trap het busje in: bel dan naar klantenservice en vraag of ze een klantdossier voor je willen maken waarin ze aantekenen dat je het niet kan en waarom. Je valt dan onder een bepaalde code waarmee ze automatisch inplannen welke busjes ze niet naar je moeten sturen.
Klantkenmerken zijn: slechthorend, kan niet praten,  angststoornis, slecht been, heeft extra tijd nodig bij overstap of overig.

Ik val onder overig want verlamming staat er niet bij.
Je mag dan wel met de lift de bus in. Ze noemen het ‘overstap via lift’.

Ze gaan in de toekomst over op busjes met een lage instap, dan kan de scootmobieler wel naar binnen rijden. Alleen het is nog niet zover. Ze weten niet wanneer deze busjes gebruikt gaan worden. Ze hebben wel één voor de pilot.

Bellen: ze werken met een automatisch belsysteem via de satelliet. Als de bus in de buurt is dat gaat er automatisch een belletje naar de klant en een bandje zegt dat de bus er over een paar minuten is.

Veel succes en rijplezier met de nieuwe vervoerder en indien nodig veel sterkte.

Volgende blog 28-6-2017 rmc campanile herdenking




woensdag 28 juni 2017

28-6-2017 rmc campanile herdenking


28-6-2017
Vandaag naar de kennismakingsbijeenkomst van RMC de nieuwe AOV (Aanvullend Openbaar Vervoer) aanbieder.
Ik ben voor nu gerustgesteld want ik had geen zin in weer ruzie met een vervoerder die weigerde om mij met de lift de bus in te laten. Ik heb het aan de dame van RMC voorgelegd en die wist mij te vertellen dat er een aantekening wordt gemaakt bij personen die niet met de trap de bus in kunnen.
Het zit zo tot nu toe: je moet de scoot op de lift parkeren, daarna moet je eraf en naar de voorkant van de bus lopen en via het de treden de bus in stappen. Maar niet iedereen kan het door de beperkingen van de handicap. Ik kan het ook niet meer. Ik krijg mijn linkerbeen niet omhoog door de verlamming van de beroerte, dus komt het op mijn rechterbeen neer om dat hele gewicht (ik bedoel mijn voluptueuze body) omhoog te trekken. Maar dat trekt’t niet meer. Je weet toch dagje ouder, over belast, lekker eten, over (streef)gewicht. Mijn functionerende knie begint te protesteren maar ook met mijn rechterarm moet ik mezelf omhoog hijsen en ook die trekt het niet meer. Al met al ik begin te voelen dat mijn lichaam aan kracht inlevert dus ik moet inbinden. Ik zit nu al elke avond met een vermoeide arm vanwege het scootmobiel rijden.
Anyhow ik ben niet de enige. Er zijn meer mensen in mijn groep die het niet kunnen. En als je met de groep met het busje op stap gaat en je treft weer’s zo’n niet meewerkende hork van een chauffeur, dan wordt ons uitstapje al danig verpest. En we zitten dan met ons handen in het haar, ja want paniek, hoe nu verder. Tot nu waren de chauffeurs toch uiteindelijk na veel stampvoeten overgehaald maar ooh wie heeft nou zin in elke keer weer dat gevecht. Bah, niks an!
De dame van het RMC zegt dat ze rekening gaan houden met mensen met een speciale aantekening. Zucht van verlichting.
Ja want binnenkort gaan wij weer met de groep op stap naar Amstelpark. Met busje heen, crossend terug. Maak je geen zorgen, je hoeft niet opzij te springen. Je ziet ons al van ver komen, wij vallen op, kan je nog maken dat je wegkomt. Of je kan ook stilstaan en onze optocht bewonderen. Of weet ik veel `dag oma´ zeggen of zoiets.
Door deze geruststelling verheug ik me er weer op om gebruik te maken van het busje want het scheelt wel voor m’n accu’s. Er komt ook een app om nog gemakkelijker te boeken en er komen mettertijd busjes met een lage instap, dan rijd je er zo in met de scoot. Met de app kan je ook meteen je review geven over de chauffeur. Wat! Wanneer? Miep miep.

Oh ennuh toen ging ik naar de WC. Goddamned Campanille het zal toch wel niet!? Ja hoor 2 fietsen geparkeerd in het toilet.
Wel potverdikkeme! !”#$%&_(*grrrr. En dat op een dag wanneer ook mensen in een rolstoel daar komen. En nog vreemder notabene een dame in rolstoel is werknemer van RMC. Ik kon er in ieder geval niet op want ik kon niet bij de pot.
Tandenknarsend hiel ik me in want ow neee geen zin in weer een rel. Maar laat ik die hier dan schoppen stelletje klerelijers krijg de kolere etterbakken ezels arrogante flapdrollen (oh die had ik ter plekke daar achter moeten laten, achterlijke gladiolen. Ik had die 2 fietsen op moeten pakken en in woede het door de strot van die pot moeten duwen, zal ze leren !”#$%&_(*!
Zo dat is eruit. Genoeg zo.

Bij de evaluatiebijeenkomst van de herdenking van het comité 4/5 Zuidoost, heb ik de voorzitter bedankt voor het noemen van mensen met een beperking (ook Simion Blom had het gedaan). Niet omdat ik vind dat wij zielig gevonden worden maar om de bewustwording te stimuleren. Het dient ook de implementatie van het VN-verdrag. Dus eigenlijk was het best een stap voorwaarts.
 ‘Iedere emancipatie is restauratie van een menselijke wereld en van een humane relatie tot de mens zelf’ Karl Marx.
‘One small step, one giant leap for mankind’ you know who.
‘We cannot all succeed when half of us are held back’  Malala Yousafzai

Zo dat was het dagje, dit keer met veel meer regen maar sinds ik mij nieuwe regenjas heb, knal geel, en mijn hippe regenlaarzen met rode strik, deert het me niet. Kan ik weer lekker m´n gele jas en regenlaarzen aan. En grappig ik heb er al veel complimentjes voor gekregen. Zowel voor de jas als voor de laarzen. Laat de zon het maar niet horen want ik ben toch echt wel gekker op de zon. Dus no Sophies choice 4 me.
Basta asta la pasta.

Volgende Blog wijkzorg ns en spetters











wijkzorg ns en spetters


27-6-2017.

Deze dag kende ook veel spetters niet alleen van de regen maar wel allemaal onderweg.

@ Startbijeenkomst Wijkzorg Alliantie Zuidoost.

Wijkzorg is niet één gebouw waar je naartoe gaat. Wat is wijkzorg? Het is het netwerk aan alle vormen van zorg-, hulp-, dienstverlening, voorzieningen en initiatieven door organisaties, beroepskrachten, vrijwilligers of wijkbewoners op wijk- of buurtniveau, onder meer gericht op het vergroten van de sociale samenhang, op participatie van kwetsbare burgers en het voorzien in zorg en ondersteuning dicht bij huis.

Dit is niet nieuw maar de alliantie wel. Alhoewel ik niet goed snap wat de rol van de alliantie is, zal wel. Doch ik heb wel nuttige informatie gehoord vandaag. En als dat de rol van deze alliantie is, het verschaffen van nuttige informatie, dan zijn ze daarin geslaagd. En het was ook nog’s leuk verpakt op cabareteske wijze. Gezellige entertainment dus ook heel amusant.

Bovendien de middag was goed verzorgd met warme welkom en een hapje en een drankje. Plus heel belangrijk: ze hebben in de zaal rekening gehouden met rolstoelen. Niks geen poeha erom heen, gewoon doen en ik hoef daardoor niet overdreven mijn best te doen om goede toegankelijkheid op te eisen. Daardoor kan ik me lekker concentreren op al het andere zonder die onnodige stress.


In De Nieuwe Stad is de toegankelijkheid goed maar niet geheel goed gekeurd volgens de richtlijnen. Wanneer de deur bij de ingang open staat als het weer het toelaat, dan kan je zelfstandig naar binnen. Zo niet dan ben je afhankelijk van iemand om de deuren (2) voor je open te houden. Maar de entree is OK, geen obstakels en de ingang is breed genoeg.
Er is een MIVA-toilet maar wat mij stoort is dat er een rolstoel geparkeerd staat naast de pot. Deze plek is eigenlijk de ruimte waar de hulp zou moeten staan indien nodig. Ook ontbreekt een bruikbare toiletrolhouder. Doch ik persoonlijk red me er goed want ik ben altijd allang blij als ik met de scoot erin kan. Die kapstokken staan wat mij betreft te dicht op de ingang naar het toilet waardoor de manoeuvreerruimte om eruit te komen wordt bemoeilijkt.

Nee ik geef geen uitgebreid verslag van de inhoud, kijk maar naar de filmpjes. Eigenlijk meer ‘luister’ want voor goeie camerabeelden moet je ook niet bij mij zijn.

Afen toen vlogen we, ahum lees we gingen met de metro, richting Centraal Station. Metro 53! Ja want dit schrijf ik met nadruk want hoe irritant zou het zijn als ik had moeten overstappen. Dat hangt ons namelijk boven het hoofd dat ze metro 53 niet meer door laten rijden naar CS. Je zou dan moeten overstappen op vd Madeweg.

Afen, we kwam aan op CS en ik was blij verrast want geen irritante gedoe meer bij de lift met opstoppingen en boze gehaaste mensen, soms met gescheld naar je hoofd.
Nee 2 nieuwe liften en ook nog’s op brancardformaat met genoeg ruimte voor de lift. Joepie!
Wel een eind verder van de ingang maar ik vind het best want de oude lift was niks. Ik kwam er altijd gefrustreerd vandaan. En nu kwam ik er blij vandaan.

Next. Informatiemarkt van de NS over de renovatie van de openbare ruimte van de voorkant van CS ‘De Entree’

Beste heer Blonk,

De locatie is te bereiken via perron 2B van het Centraal Station.
Er is een lift, die vlak voor het Grand Café uitkomt, maar ik begrijp van de NS dat deze lift voor scoot mobiels vaak te klein is.

Er is nog wel een grotere lift, om daar gebruik van te kunnen maken moet dit vooraf aangevraagd worden bij de NS.
Telefoonnummer klantenservice NS: 030 751 51 55

Scootmobiels kunnen voor de deur op het perron of binnen geparkeerd worden.
Ook zullen we zorgen dat de ruimte zodanig is ingericht dat scootmobiels naar binnen kunnen rijden.

Mocht het voor u te lastig zijn om de locatie te bereiken, dan zijn we uiteraard ook altijd bereid om een afspraak in te plannen en het project toe te lichten.

Met vriendelijke groet,
Project De Entree

Ronald belt de klantenservice in Utrecht. Zij wisten er niet van, zij verwijzen hem door naar de assistentie van CS A’dam. Ronald belt de assistentie van CS. Zij wisten er niets van maar ze vinden het geen probleem om te helpen. Als we er zijn moeten we maar even een belletje geven.
Toen waren we er en ik zeg “ik ga toch uitproberen of ik niet in die lift pas’. Geprobeerd en het paste. Zucht dus geen gedoe ik kon makkelijk naar perron 2b. We hoefden niet om assistentie te vragen, zucht van verlichting.

Maar we moeten eerst eten. Dan maar de restauratie in. Stop! Zegt de kelner u mag niet met die fiets erin. Ha! Dit keer werd ik niet geweigerd maar Ronald. Hi hi hi. Toen kwam de hoofdkelner en die zegt “wilt u erin of eruit?” want ik blokte de ingang. Ik zeg eruit want m’n vriendje mag er niet in. De hoofdkelner kijkt achter mij en ziet Ronald met de opgevouwen fiets. Hij knikt bemoedigend en gebaart kom maar. “Het is wel ons beleid maar soms moet je ook uitzonderingen kunnen maken”.

Kijk dat bedoel ik, wil je handicapvriendelijk zijn dat moet je flexibel zijn. Ronald is niet alleen mijn vriendje maar in dit geval ook mijn hulp en begeleider onderweg. Die ‘aanhang’ hoort bij mijn handicap. Hij helpt waar nodig, snijdt mijn vlees en zorgt ervoor dat de scoot wordt opgeladen.
Een handicap komt met makkes, niet mijn hulp is de makke, maar die hulp heb ik wel nodig door de makkes.
Deze hoofdkelner snapte het meteen. Was zelfs heel behulpzaam met het begeleiden naar een plek en zorgde ervoor dat er een stekkerdoos vrij werd gemaakt. We hebben er  € 45 uitgegeven. Dat was niet te danken aan de eerste kelner.
Lekker gegeten. Toen naar het volgende ‘station’. Pal naast de restauratie, de informatiemarkt.

En wat we daar te horen en gezien hebben gekregen dat kan je ook van deze pagina halen https://www.amsterdam.nl/projecten/entree/
Het was fijn dat we persoonlijk uitleg kregen en zo te horen gaan ze ook rekening houden met de gehandicapten. Ze laten de plannen vooraf toetsen door stakeholders en er is ook sprake van een blvc-plan.

Next.
Het moment waar ik me de hele dag op verheugd had. Terug rijden naar huis. Op een paar spetters na (nee geen mannen langs de weg) door de avondschemering met een tussenstop voor een ijsje en koffie, werd het ZuidOost West thuis best - voor ons. Waarna ik al gauw in dromenland weg zonk.
Van die spetters (nee niet de regendruppels) die bij de McDonald stonden te snoepen. Lees brandweermannen. Hmm … eigenlijk heb ik ze niet goed genoeg bekeken dus geen idee hoe ze eruit zien. Maar ik ving wel iets op “ja als je geld hebt dan kan je ze wel krijgen let maar op”. Hmm 2; je zou toch denken dat zij wel wat hitte gewent zijn maar ik heb zo’n donker bruin vermoeden dat ze zich ergens anders zo hot hot hot bij voelen. Ach ja toen begaven ze zich naar de brandweerauto, kon de brandslang ze afkoelen!
Cut 

























Fotoalbum


zondag 25 juni 2017

Animal














Racisme Validisme Feminisme Islamafobie Homofobie Vreemdelingenhaat




Vreemdelingenhaat:
 At 71, she's still standing up to Nazis in Germany every day.


Discriminatie:
Telling women they can’t wear the headscarf at work is "just discrimination in disguise" - argues academic and journalist Myriam Francois-Cerrah

Bewegen


Grillo Aranguiz todo un maestro de la Zumba

Jong geleerd

Oud gedaan


Dog dances samba


Kid with incredible flair for dancing and a fantastic rhythmic sense turns on a show and hearts starts to melt everywhere

Madonna world tour 2026

Plus size male ballerina

Ron Clark Academy

Paddy (80) and nico (43)




Rolstoel danseressen laten zien dat je altijd voor je droom moet blijven vechten


Amazing Chinese grandpa and woman street popping bboy dancing


 the world's oldest gymnast, 91-year-old Johanna Quaas from Germany

zaterdag 24 juni 2017

Food and Health







Recycle zo food: 5 Ways to reuse your food scraps



Fruits That Heal Body and Mind! via Facebook https://www.facebook.com/OrganicHealthTip/

Film Gezondheid Inspiratie en wat mijn pot schaft https://carryonthemove.jimdo.com/food/

every kind of people





Unsure of what it means to be intersex? Emily Quinn explains it all! #PopSugarPride @https://www.youtube.com/channel/UC4BoG-tk8pSitMQvWH2iJYw




Muslims in Japan heeft een nieuwe video toegevoegd: Iftar in ramadan in japan.
Ramadan 2017. Van 's avonds: vrijdag 26 mei Tot 's avonds: zaterdag 24 juni.


Feelings



Everyday, the Shri Saibaba temple in Shirdi, India stirs up and dishes out meals to over 40,000 people *for free.* Why? They simply believe that those who are hungry deserve to be fed.


This dad cycled 1,400 miles to hear his late daughter’s heartbeat ♥️ Visit Bill's Go Fund Me Page here! https://www.gofundme.com/abbeys-ride-for-life

zondag 11 juni 2017

Ga maar naar beneden





Nog in de dansstemming van Loyana's dansvoorstelling, denkt Cherie dat ze de limbo moest doen. Ze snapte het niet :) Snap dat dan! vind Marley kleindochter van zus Anita, OmAnita.



We zijn naar de dansuitvoeringen van de dansschool waar Loyana op zit, wezen kijken.


handicap: MIVA-toilet lijdt aan verwaarlozing

Ik zou bijna medelijden krijgen met het MIVA-toilet.

Graag gebruikt door de één doch verguist door de ander. De één is minder valide de ander valide. Allebei volgens de wet gelijk doch het strookt niet geheel met het beeld van de valide persoon. Als de valide persoon een MIVA-toilet ziet, ziet zij/hij een bezemkast, een opslagkast en voelt zij/hij een onbedwingbaar verlangen om het toilet het liefst vol te stouwen en onbereikbaar en onbruikbaar te maken. Geen enkele bel gaat rinkelen in hun hoofd dat er mensen zijn die van dit toilet afhankelijk zijn. En zo staat het MIVA-toilet vaak ongebruikt en weggestopt, te treuren om die ander, smachtend om een beetje aandacht. Doch als het aan de valide persoon ligt, kan ze het wel vergeten.

Alle gekheid op een stokje maar ik trof weereens een MIVA-toilet die niet gewoon bereikbaar en bruikbaar bleek. De rolstoeler zou eerst de tafel die voor de deur stond, weg moeten schuiven. In het toilet lag een bak met spul onder de wastafel. En verder stond de pot een beetje raar maar dat vond ik niet eens zo erg en de spiegel hing verkeerd.


Zucht. Een MIVA-toilet is ervoor bestemd om gebruikt te worden als toilet. Voor niets anders dan dat.