donderdag 13 juli 2017

vn verdrag voor gehandicapten 1 jaar actie metrostation bullewijk


Op vrijdag 14 juli 2017 heeft het Platform Gehandicapten Zuidoost geprotesteerd tegen de kleine lift in metrostation Bullewijk. Dit is maandenlang ergernis geweest. Ook al gaat het gerenoveerde station zeer binnenkort weer open met een nieuwe grotere lift, wij willen voorkomen dat een aantal scootmobielers hetzelfde lot te wachten staat binnenkort bij station Strandvliet (die staat gepland in januari 2018).


Wat ze ook hebben nagelaten is om op te roepen in de metro dat de lift voor bepaalde scootmobielers niet past.


Het is wel  mogelijk om een grotere lift te plaatsen want dat hebben ze bij van der Madeweg en Spaklerweg ook gedaan.


Wij hebben voor deze dag gekozen omdat het VN-verdrag voor gehandicapten jarig is geweest op 14 juli 2017. Wij wilden mensen ervan bewust maken dat het nu wet is. Mensen wakker maken.

Hallooooooo!!!

Daarom ga ik deze blog sturen naar de GVB, Marlo de Kat, Pieter Litjes en alle politici die zetelen in de gemeenteraad en de bestuurscommissie van Zuidoost.

Ondanks dat At5 toegezegd had dat ze zouden komen, hebben ze zich later verexcuseerd omdat ze hun handen vol hadden aan de steunbetuiging aan Nouri.

Echter de Echo heeft het wel opgepakt. Zie deze link op pagina 3

Fb pagina Caroll Sastro Carryonthemove met  4 foto's en 2 video's https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=498587023821476&id=100010105476679
Fb pagina Carry Onthemove Amsterdam Zuidoost “Het VN-verdrag voor gehandicapten is 1 jaar daarom gaan wij ACTIE voeren”. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=498316453848533&id=100010105476679

GVB zegt dat je dan maar moet doorrijden naar het volgende station of een station eerder eruit kan.  Maar het zou zomaar kunnen dat de liften het daar niet doen.  Bovendien is het om allerlei redenen niet praktisch: accu sparen, je bent niet alleen, de afstand te groot, vergeetachtigheid, etc.

Het VN Verdrag voor gehandicapten is op 16 juli 2016 officieel wet geworden. We zijn nu in de uitvoeringsfase. Niet alleen de overheid is verantwoordelijk voor de implementatie maar iedereen heeft een rol.
Meer weten over Validisme
Meer weten over het VN Verdrag

Met name de gehandicapte scootmobielers worden vaak extra uitgesloten. Ze mogen/kunnen ergens niet naar binnen. Doch je hebt scootmobielers die chronisch ziek zijn, een spierziekte hebben, die een infarct hebben gehad of polio of waarvan 1 of 2 benen geamputeerd zijn of die een luchtwegziekte hebben, etc. Ze raken daarom afhankelijk van dit hulpmiddel.
Deze actie is bedoeld om bewustwording te bereiken. En de boodschap aan de GVB is “ook scootmobielers mag je niet discrimineren. Aub IT liften van minimaal brancard formaat.
Het PGZO zegt Bit! = Bevorder integrale toegankelijk. Dus Bit eer gij begint!”.
https://www.platformgehandicapten.com/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten