maandag 31 juli 2017

Nog steeds niet op rolletjes bij het RMC

Ik heb vandaag een email gestuurd naar de raadscommissie Zorg over de aanhoudende klachten over de nieuwe AOV vervoersmaatschappij RMC.

En verder heeft SBS6 mij gebeld met de vraag of ik mensen ken die dit voor de camera willen vertellen. Ik heb het uitgezet via de achterban. Niet iedereen is graag voor een camera.

Ikzelf heb nog geen ervaring met de RMC gewoonweg omdat ik het wil vermijden. Je mag gerust weten dat ik er vaker diep ongelukkig uitrol dan dat ik me er goed bij voel. Ik laad liever de scoot tussendoor op dan dat ik het busje moet bellen. Alleen als het noodzakelijk wordt dan bel ik om een rit te reserveren. Ik heb bijna altijd mot met de chauffeurs omdat ze me niet met de lift de bus in willen helpen. Dat tekent dan de rest van de rit. Bah geen pleziertje.

Toch gaat het ook weleens goed hoor of tref ik wel hele lieve chauffeurs.

Komende vrijdag zal ik wel moeten want dan gaan wij met de groep eropuit, waarvan een deel van de afstand overbrugd wordt met het busje. We zijn dan met 10 scootmobielers. Ik heb daarvoor een groepsrit geboekt. Ik heb wel bij de boeking vermeld dat 2 personen alleen met de lift de bus in kunnen.

Elke rit weer (die keren dat ik er gebruik van maak) is het spannend. Een negatieve spanning vol stress. Hoe zal het gaan, komen ze op tijd, hoe is de chauffeur? Maar die spanning ervaar ik ook bij andere vervoersvormen. Ook met de metro,  Valys en de trein. Maar ook bij deelnemen aan het dagelijks leven. Het is er gewoon bijgekomen sinds ik gehandicapt ben. Sindsdien is alles veranderd, niet ten goede helaas. Ondanks dat je op den duur snapt dat het erbij hoort, blijft het telkens weer opnieuw een nare ervaring. Het slijt niet, het went hoogstens.

Hieronder de email.
Aan: de Bestuurscommissie Zuidoost en de Raadscommissie Zorg.

Ondanks dat jullie er al van op de hoogte zijn, wil ik laten weten dat ook bij het Platform Gehandicapten Zuidoost deze klachten binnen komen.
Deze email is n.a.v. deze link van At5 Facebookpost waarin het RMC een stel heeft laten zitten in de late avond https://www.facebook.com/AT5NL/posts/10156463231634606

De klachten die nu bij het PGZO bekend zijn verschillen niet zoveel met de anderen:

1.     Personen worden veel te laat opgehaald waardoor het voor de personen niet meer nodig is omdat ze te laat zijn voor de afspraak.
2.     Sowieso is het niet fijn om uren te moeten wachten.
3.     Ze bellen niet vooraf.
4.     Of ze geven geen goeie informatie: “busje is onderweg” maar niet heus of “persoon niet op afgesproken plek aangetroffen” terwijl die persoon er wel was.
5.     Of ze komen helemaal niet.
6.     Het digitaal reserveren is soms uit de lucht.
7.     Onaardige of gestresste chauffeurs
Helaas verschillen deze klachten ook niet zoveel met het verleden bij Connexxion doch ook uit de tijd van Garstkamp en Stadsmobiel zijn de klachten hetzelfde.
Echter een nieuwe klacht is dat het tarief fors hoger is (dit is niet vooraf gemeld er werd zelfs gezegd op de kennismakingsdag dat alles hetzelfde zou blijven).

Klopt het systeem wel?

Vorige berichtgeving:
maandag 31 juli 2017  |  14:17 RMC: 'We hadden te weinig capaciteit dit weekend'
woensdag 05 juli 2017  |  14:42 Litjens eist snel verbetering ouderenvervoer na choatische overname

zondag 30 juli 2017

‘Kom doe mee’ voor iedereen, de vertaling van het Curaçaosche papiamento voor ‘Banmove’




‘Kom doe mee’ voor iedereen,  de vertaling van het Curaçaosche papiamento voor ‘Banmove’.
Een evenement waar je kunt ervaren en informatie ophalen over sport, vrije tijdsactiviteiten, faciliteiten, voorzieningen en producten voor mensen met een beperking.

1.      Met zang door Cherisse Deuning,
2.      presentatie over leven na een hersen-infarct door Jiska Meisner,
3.      clown-act met 2 acteurs Marcel Macel en partner,
4.      standup comedy Schizoide Martin Borgreve,
5.      beleid VN Verdrag Toegankelijkheid gebouwen 2017,
6.      theater Downsyndroom Open Up Thomas Theatergroep,
7.      Stichting Rolstoeldansen Nederland,
8.      prijsuitreiking scouting Fotoshoot,
9.      slede ijshockey clinics op het ijs met Dave van Doorslaer Phantom Belgie,
10.  curling clinics op het ijs door DUO Sport,
11.  en schaatsclinics Ijsvereniging Anneke Schreel.

Dus veel waar voor je geld!

De toegang kost net geen €3,--. Bestel je entree bewijs hier https://www.eventbrite.nl/e/tickets-banmove-zondag-10-september-2017-35831498978?aff=es2

Datum en tijd: 10 september 2017, 10 – 16 uur
Locatie:
De Vechtsebanen Sports & Businesscampus
151 Mississippidreef
3565 CE Utrecht


maandag 17 juli 2017

Entree Kwaku Summer Festival 2017

Dag 1 zaterdag 17 juli

Entree
Eerst dit: hoeveel een kaartje kost voor de gehandicapten staat niet op de website. Maar ze zeggen dat je bij de kassa wel je korting krijgt. Ikzelf heb het niet kunnen uitproberen want ik heb online een 4 weken pas besteld. Wel staat er informatie voor met de stadspas met een donkerroze pijl (maar het kan ook paars zijn) met een groene stip. Zie http://kwakufestival.nl/stadspas/






Voorzover ik kon beoordelen met de scootmobiel, is de entree goed toegankelijk.




Vanaf de straat kan je de ingang bereiken via de opritten.
Er is een toegang voor de gehandicapten. Deze staat in het midden tussen de kaartverkoop en de online kaarten. Hier staan de gastvrouwen om je te helpen indien nodig.



Over de houten vlonders bereik je het festival. Ik heb geen drempels of foute hoogteverschillen geconstateerd.





Foto album https://photos.app.goo.gl/yxrNPVZFKfeL0OJf2

Caroll Sastro Carryonthemove heeft het bericht van Carry Onthemove Amsterdam Zuidoost gedeeld.
17 juli om 16:17
Carry Onthemove Amsterdam Zuidoost
Gepubliceerd door Caroll Sastro Carryonthemove · 17 juli om 16:16 ·
Entree Kwaku Summer Festival 2017

Volgende item toegankelijkheid tenten

zaterdag 15 juli 2017

Rolstoeltoiletten Kwaku Summer festival 2017

Dag 1 zaterdag 17 juli

Rolstoeltoiletten
Peperdure toiletpapiervoorraadkasten en 2 moeilijk tot niet bruikbare toiletten. Je zou zeggen waarom niet in een container maar kennelijk verdienen de rollen meer pluche dan de rolstoelers. De toiletten zijn volgestouwd met voorraad. Niet alleen pik je zo de plek in van de mantelzorger (ja want die maten zijn er niet zomaar), je kijkt ook neer op de rechten van de rolstoeler.
Van de drie rolstoeltoiletten op het terrein is er eentje die voldoet, dat wil zeggen, als hij niet als opslagruimte gebruikt zou worden. De tweede is te hoog, met en te steile oprit, de derde is totaal onbruikbaar, want de deur draait naar binnen. Werkelijk schandalig dat de verhuurder dit toilet als rolstoeltoilet durft te leveren.
Schande!
 
 
 
Elk jaar hebben wij de organisatie gewezen op de foute helling. Dit is het 5de jaar dat wij dit Summer festival meemaken. Je mag verwachten dat ze het nu wel weten.
Veel te steile helling in de één en een veels te verkeerde deur bij de ander (in dit toilet kan je helemaal niet terecht).
 


Is de tijd rijp dat het PGZO harder gaat optreden? Nu het VN verdrag voor gehandicapten het éénjarig bestaan heeft gevierd kunnen we niet achterblijven. De uitvoering is een jaar geleden gestart. Iedereen heeft een rol in de implementatie.

Mensen het is wet! Halloooo word wakker!!!!!

Dit toilet is goed
alleen jammer dat het als voorraadkast dient
 
 

1.    Foto-album rolstoeltoiletten https://photos.app.goo.gl/qGnwNKzw8DG5esGJ2
2.    plus YT-filmpje https://youtu.be/OjvH4LbTpqE


Caroll Sastro Carryonthemove heeft het bericht van Carry Onthemove Amsterdam Zuidoost gedeeld.
16 juli om 1:49 ·
Willen jullie deze voorraadkasten vanuit een rolstoel uitproberen Iwan Wilfred Leeuwin Jude Mortimer Kehla Jaye Brunsveld Roy Ristie LIlian Peters Tineke de Boer Narish Parsan Hans Res John Olsen
Gepubliceerd door Caroll Sastro Carryonthemove · 16 juli om 1:44 · Peperdure toiletpapiervoorraadkasten @ Kwaku Summer festival 2017
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=499206450426200&id=100010105476679




donderdag 13 juli 2017

vn verdrag voor gehandicapten 1 jaar actie metrostation bullewijk






Op vrijdag 14 juli 2017 heeft het Platform Gehandicapten Zuidoost geprotesteerd tegen de kleine lift in metrostation Bullewijk. Dit is maandenlang ergernis geweest. Ook al gaat het gerenoveerde station zeer binnenkort weer open met een nieuwe grotere lift, wij willen voorkomen dat een aantal scootmobielers hetzelfde lot te wachten staat binnenkort bij station Strandvliet (die staat gepland in januari 2018).


Wat ze ook hebben nagelaten is om op te roepen in de metro dat de lift voor bepaalde scootmobielers niet past.


Het is wel  mogelijk om een grotere lift te plaatsen want dat hebben ze bij van der Madeweg en Spaklerweg ook gedaan.


Wij hebben voor deze dag gekozen omdat het VN-verdrag voor gehandicapten jarig is geweest op 14 juli 2017. Wij wilden mensen ervan bewust maken dat het nu wet is. Mensen wakker maken.

Hallooooooo!!!

Daarom ga ik deze blog sturen naar de GVB, Marlo de Kat, Pieter Litjes en alle politici die zetelen in de gemeenteraad en de bestuurscommissie van Zuidoost.

Ondanks dat At5 toegezegd had dat ze zouden komen, hebben ze zich later verexcuseerd omdat ze hun handen vol hadden aan de steunbetuiging aan Nouri.

Echter de Echo heeft het wel opgepakt. Zie deze link op pagina 3

Fb pagina Caroll Sastro Carryonthemove met  4 foto's en 2 video's https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=498587023821476&id=100010105476679
Fb pagina Carry Onthemove Amsterdam Zuidoost “Het VN-verdrag voor gehandicapten is 1 jaar daarom gaan wij ACTIE voeren”. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=498316453848533&id=100010105476679





GVB zegt dat je dan maar moet doorrijden naar het volgende station of een station eerder eruit kan.  Maar het zou zomaar kunnen dat de liften het daar niet doen.  Bovendien is het om allerlei redenen niet praktisch: accu sparen, je bent niet alleen, de afstand te groot, vergeetachtigheid, etc.

Het VN Verdrag voor gehandicapten is op 16 juli 2016 officieel wet geworden. We zijn nu in de uitvoeringsfase. Niet alleen de overheid is verantwoordelijk voor de implementatie maar iedereen heeft een rol.
Meer weten over Validisme
Meer weten over het VN Verdrag

Met name de gehandicapte scootmobielers worden vaak extra uitgesloten. Ze mogen/kunnen ergens niet naar binnen. Doch je hebt scootmobielers die chronisch ziek zijn, een spierziekte hebben, die een infarct hebben gehad of polio of waarvan 1 of 2 benen geamputeerd zijn of die een luchtwegziekte hebben, etc. Ze raken daarom afhankelijk van dit hulpmiddel.
Deze actie is bedoeld om bewustwording te bereiken. En de boodschap aan de GVB is “ook scootmobielers mag je niet discrimineren. Aub IT liften van minimaal brancard formaat.
Het PGZO zegt Bit! = Bevorder integrale toegankelijk. Dus Bit eer gij begint!”.
https://www.platformgehandicapten.com/