vrijdag 18 augustus 2017

Voor degenen die denken dat terrorisme alleen islam-gerelateerd is
Kunta Rincho
Answer me.......


Peter Breedveld heeft 10 nieuwe foto's toegevoegd.
Toch weer witte cultuurbeschermers. Toeval?

 23 augustus 2015 wordt het stuk gepubliceerd met als titel ‘Leopold II met Hitler vergelijken is onterecht: Hitler was geen pedofiel’.
Duidelijk is dat miljoenen Congolezen stierven aan geweld, ondervoeding en uitputting onder het schrikbewind van Leopold II.
In 1860 stelt Leopold II dat België een kolonie nodig heeft. Hij krijgt zijn zin. Koning Leopold II van België kreeg Congo bij de Koloniale Conferentie van Berlijn in 1884, waarbij Afrika werd verdeeld onder de grootmachten, als kroonbezit toegewezen.
Met zijn schrikbewind verdient hij miljoenen aan rubber door de bevolking uit te buiten en hun handen eraf te hakken als ze niet aan een quotum voldeden.
In het artikel van 23-8-2015 worden nog meer foute aspecten van deze verschrikkelijk man genoemd.
Dus nee ik heb geen vertellingen gehoord over dat Hitler geen pedofiel was maar hij is minstens net zo wreed als Leopold II. Vergelijkbaar of niet.
Oordeel zelf maar:
http://www.isgeschiedenis.nl/…/misstanden-in-congo-onder-h…/
https://pallieterke.net/…/leopold-ii-met-hitler-vergelijke…/

ISGESCHIEDENIS.NL

 terroristische aanslagen in de VS van 2008 tot eind 2016. 63 zaken van moslimterreur, waarvan een aanzienlijk deel werd verijdeld (73%), 115 zaken van extreemrechtse terreur, waarvan een minderheid werd verijdeld (35%), en 19 gevallen van extreemlinkse terreur, waarvan er een paar werden verijdeld. De extreemrechtse aanvallen waren bijna driemaal zo vaak dodelijk, hoewel het totale aantal doden door moslimterreur hoger is.


Statistieken discrimineren niet. Nu mensen nog.
VN.NL

 Een. Column naar mijn hart.
Anja Meulenbelt
Goede column van Karin Spaink in het Parool: " 'Wij' eisen routineus dat de gemiddelde moslim publiekelijk afstand neemt van elke terreurdaad - en spreken daarmee elke moslim aan als potentieel geestverwant van de jihad - maar we houden zelf ferm de bek wanneer een clubje neonazi's marcheert of moslimhaters een moskee belagen. 'Wij daarvan afstand nemen? Waarom zouden we?''
Hypocrisie van de gewone Nederlander
KARIN SPAINK
De afgelopen dagen brak ik me het hoofd over de vraag waarom ik aanslagen en dreigementen van fascisten en neonazi's diep in mijn hart erger vind dan die van jihadi's. Afgaande op de publiciteit zou ik precies andersom moeten reageren. De wandaden van jihadi's in het westen zijn groter opgezet en krijgen massale aandacht van de media: ze ogen spectaculair en maken meer slachtoffers. De aanvallen van neonazi's in Europa en de VS zijn niettemin veelvuldiger, worden minder vaak verijdeld, krijgen - in elk geval ogenschijnlijk - minder aandacht van politiek en politie, terwijl ze in het afgelopen decennium gezamenlijk meer slachtoffers in het Westen hebben gemaakt dan alle jihadi's hier bij elkaar. Juist dat maakt de opkomst van de neonazi's naar mijn idee zo perfide: ze verrichten hun akelige werk sluipenderwijs, onder de radar; hun activiteiten halen zelden de voorpagina's. We slaan minder acht op hun haat en geweld dan op dat van hun jihaditegenhangers, al zijn beide groepen volledig complementair en parasiteren ze op elkaar. (De jihadi heeft de moslimhaat van de neonazi's even hard nodig als de neonazi het schrikbeeld van de jihaditerreur.) Maar het gaat niet om de cijfers, concludeerde ik. Het is de hypocrisie die 't hem doet. 'Wij' roepen om het hardst dat we beter, geciviliseerder en democratischer zijn dan 'zij'. Ondertussen vormen de stoottroepen zich hier onder onze eigen ogen en houden we niettemin de blik koppig gericht op de ander, op de vermeende buitenstaander die de bron van alle kwaad zou zijn - blind voor de haat die onder ons groeit. Ik lees in artikel na artikel hoe jonge moslimmannen radicaliseren, maar zelden zie ik artikelen die beschrijven hoe hard en heftig voorheen 'gematigde' Nederlanders aan het radicaliseren zijn.
Daar hebben wij niks mee te maken!' En ondertussen maar afgeven op de islam, op moslims, op mensen met een Arabische voorouder. En vooral: al 'die mensen' gemakzuchtig op één hoop blijven vegen. De crux is dit: elke moslim wordt al doende pars pro toto. De vreedzame moslim, de Marokkaanse moeder die voor haar rechten vecht, de derdegeneratiegastarbeiderszoon die moeizaam zijn weg zoekt tussen moderniteit en het bewaren van familiebanden - ze zijn in de ogen van veel Nederlanders steeds vaker 'eigenlijk' geen zier beter dan de eerste de beste extremistische jihadi. Intussen bedreigen de fascisten van Pegida de kinderen van een Leidse basisschool. Maar daar staan wij 'gewone' Nederlanders helemaal buiten, toch?
k.spaink@parool.nl

22 augustus 1942 - Brazilië verklaart de oorlog aan Duitsland en Italië, bondgenoten van Japan. Ruim 25.000 Braziliaanse militairen werden naar Europa gestuurd, om voor de geallieerden te vechten.


Japanse terreurcommando's teisterden Brazilië in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.
NOS.NL

22 augustus 2009 een groep hooligans, voornamelijk van Feyenoord, zorgden voor massale vecht- en steekpartijen bij de strandrellen van Hoek van Holland. Geüniformeerde agenten die hun collega's te hulp schoten, werden bekogeld met glaswerk. Zeven minuten na de eerste aanval op de agenten trokken deze zich met getrokken pistolen terug richting nooduitgang, terwijl ze werden achtervolgd door een menigte die Rotterdam Hooligans en joden, joden naar de politie riep. De agenten sloten de hekken van de nooduitgang, maar de hooligans braken erdoorheen. De politie werd 150 meter de duinen in gedreven. Uiteindelijk schoot ze gericht op haar aanvallers, waardoor één persoon overleed en zes gewond raakten. Twee relschoppers droegen het slachtoffer naar de politie en sloten zich weer aan bij de rellende menigte. Enkele minuten later dreef politie te paard de menigte uiteen.

Voor degenen die denken dat terrorisme alleen islam-gerelateerd is.

1.                  12 augustus 2017 Charlottesville, Witte razende neo-Nazi  rijdt met hoge vaart met auto in op menigte anti-fascistische demonstranten. Heather Heyer wordt daarbij vermoord.
2.                  19 juni 2017 Witte man rijdt met bestelbus in op moskeegangers Londen. Volgens de politie heeft het incident “alle kenmerken van een terroristische aanslag”.
3.                  3 feb 2017 Er is een toename van het aantal aanslagen OP moskeeën zegt  Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, na overleg met zes moslimkoepels.
4.                  18 juni 2015 Bij een schietpartij in een historische Afro-Amerikaanse kerk in het Amerikaanse Charleston zijn negen doden gevallen. De schutter is een Witte man.
5.                  9 april 2011 Alphen aan den Rijn De Witte Tristan van der Vlis schoot in winkelcentrum De Ridderhof zes mensen dood en verwondde 17 personen. De omgekomen slachtoffers waren drie vrouwen van 91, 68 en 45 jaar oud en drie mannen van 80, 49 en 42 jaar oud.[9] Twee van de doden zaten op een scootmobiel en een liep met een rollator. De man van 80 op de scootmobiel is overleden aan een hartstilstand van de schrik.[10] Alphen aan den Rijn vond plaats op 9 april 2011 in de Zuid-Hollandse plaats .[4][5]
6.                  22 juli 2011 De Witte Noorse massamoordenaar Anders Breivik   pleegt dubbele aanslag in Noorwegen 1 in de regeringswijk van de hoofdstad Oslo en 2 schietpartij op een zomerkamp van de jeugdafdeling van de sociaaldemocratische Noorse Arbeiderspartij op het eiland Utøya op een vakantiekamp van de regerende sociaal-democratische partij. 69 doden.
7.                  30 april 2009, Apeldoorn  Witte meneer Karst Tates rijdt in op menigte van de optocht waar ook de koninklijke familie deel van uitmaakte. 8 doden tot gevolg.
8.                  6 mei 2002, moord op Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf.
Geschiedenis in Nederland.
Opsomming van acties in Nederland die voldoen aan een van de definities van terrorisme of door gezaghebbende bronnen als terroristisch aangeduid worden:

1.      Acties in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Duitse bezetting van Nederland werden aanslagen gepleegd door zowel (de sympathisanten van) de bezettende Duitse macht als door het verzet. Tot 1941 trachtte de Duitse macht legaal te opereren en werden ongewenste daden via gerechtelijke procedures aangepakt. Vanaf ongeveer 1943, na de april-meistakingen, nam het verzet toe en lieten de Duitsers vrijwel alle juridische dekmantels vallen en gingen vrij snel over tot standrechtelijke executies en represailles.
Acties die zijn opgeëist door de Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa) (tenzij anders vermeld):

1.      11 september 1984: bomaanslag bij het van Heutsz-monument in Amsterdam, die wordt opgeëist door de groep 'Koetoh Reh' (naar de versterkte kampong Kuta Reh in Atjeh (Alaslanden) waar onder verantwoordelijkheid van Heutsz in 1904 een bloedbad onder de bevolking plaatsvond), maar later wordt toegeschreven aan RaRa. Een 12-jarige jongen raakt hierbij gewond.
2.      5 januari 1985: bomaanslag op het huis van John Deuss (een oliehandelaar die zaken deed met Zuid-Afrika) in Berg en Dal door de terreurgroep Pyromanen tegen Apartheid, waarover vermoeden van gelieerdheid aan de RaRa bestaan. Het huis brandt deels af.
3.      17 september 1985: eerste van enkele aanslagen op Makrovestigingen.
4.      18 december 1986: brandbom bij Makro-vestiging in Duivendrecht.
5.      10 januari 1987: brandbom bij Makro-vestiging in Nuth vermoedelijk (niet bekend of deze is opgeëist) door RaRa.
6.      juni 1987: brandaanslagen bij een Shellstation in Nieuwegein en garagebedrijven in Alphen aan den Rijn die Shellproducten verhandelen.
7.      18 maart 1990: brandaanslagen bij de Marechaussee-kazernes in Oldenzaal en Arnhem.
8.      25 maart 1990: bomaanslag bij het Ministerie van Justitie in Den Haag.
9.      12 november 1991: bomaanslag op het woonhuis van de toenmalige staatssecretaris van Justitie Aad Kosto en tevens op het Ministerie van Justitie in Den Haag.
10.  1 juli 1993: bomaanslag op Dienst Inspectie Arbeidsverhoudingen (DIA) van het ministerie van Sociale Zaken.
Acties door anderen
1.      7 november 1921: een bomaanslag op H.D.R. Verspijck, lid van de Krijgsraad, gepleegd te Den Haag door anarchisten Johan de Haas en J.A. Kooijman.
2.      23 mei 1938: bomaanslag op Jevhen Konovalets in Rotterdam door Pavel Soedoplatov.
3.      februari 1972: de Rode Jeugd pleegt een bomaanslag op Evoluon in Eindhoven. Ook worden die maand aanslagen gepleegd op vestigingen van Philips in Baarn, Hilversum en Rotterdam.
4.      oktober 1972: de Rode Jeugd laat twee bommen af gaan, één bij het Holiday Inn Hotel in Utrecht, een tweede bij een Amerikaanse bank in Rotterdam gericht tegen de ambtswoning van burgemeester Herman Bernhard Jan Witte en de auto van hoofdcommissaris J. Odekerken. Ook wordt dat jaar een aanslag gepleegd op het kantoor van weekblad Groot-Eindhoven.
5.      13-17 september 1974: 3 leden van de terreurgroep het 'Japanse Rode Leger' gijzelen de Franse ambassadeur in Den Haag en 10 medewerkers om medestrijder Yutaka Furuya uit de gevangenis van Parijs los te krijgen. Bij een vuurgevecht dat uitbreekt na een poging de ambassadeur te ontzetten raken politieagenten Piet Springer en Joke Remmerswaal gewond. De terreurgroep krijgt daarop Foeroeya, een losgeld van 300.000 gulden en een vrijgeleide middels een KLM-toestel naar Damascus. Prinsjesdag, dat ook plaatsvindt in de Ridderzaal op slechts enkele honderden meters van de plaats van de gijzeling, wordt zonder feestelijkheden afgewerkt.
6.      20 september 1977: de RAF ontvoert de Duitse werkgeversvoorzitter Hanns-Martin Schleyer uit Keulen naar Scheveningen en schiet hem later dood in Mulhouse. Peter-Jurgen Boock, het brein achter de ontvoering, moest naar later bleek in Nederland een 'volksgevangenis' voor 'klassenvijanden' uit Duitsland stichten. Tijdens een vuurgevecht met de daders raakt een agent zwaargewond.
7.      22 maart 1979: de Britse ambassadeur sir Richard Sykes en zijn bediende Karel Straub worden in Den Haag doodgeschoten, vermoedelijk door de IRA.
8.      12 oktober 1979: Ahmed Benler, de zoon van de Turkse ambassadeur wordt doodgeschoten door een Armeense groepering terwijl hij in zijn auto staat te wachten voor een stoplicht in Den Haag. De actie wordt opgeëist door zowel de ASALA als de JCAG.
9.      April, mei, juni 1982: Eugène B. en René P. plegen onder de naam Rood Aktie Front Nederland brandbomaanslagen op het Trosgebouw aan de Joh. Gerardtsweg te Hilversum, een loopbrug bij het Hilversumse NS-station, een Shellshop aan het Erfgooiersplein te Hilversum, het woonhuis van Meindert Leerling en het woonhuis van journalist Hans Knoop. Beiden worden gearresteerd op 5 juli 1982. Eugène B. komt in januari 1983 als zeventienjarige voor de kinderrechter en wordt in een besloten zitting veroordeeld conform de eis van de officier van Justitie.
10.  1 juli 1982: mislukte aanslag op de auto van Kemalettin Demirer, de Turkse consul in Rotterdam, door de Armeense terreurbeweging Armeense Rode Leger, waarvoor later Penyemin Evingulu wordt veroordeeld.
11.  5 juli 1982: bomaanslag op de Gemeentelijke Dienst Herhuisvesting in Amsterdam door het Militant Autonomen Front.
12.  31 juli 1982: bomaanslag op het PvdA-hoofdkantoor van Amsterdam door het Militant Autonomen Front.
13.  11 februari 1983: bomaanslag op het Franse consulaat in Amsterdam door het Militant Autonomen Front.
14.  12 mei 1983: bomaanslag op het kantoor van de PSP in Tilburg. Later wordt hiervoor Martijn Freling (CP'86) opgepakt, maar deze wordt vrijgesproken.
15.  24 april 1984: aanslag met een brandbom op het Turkse consulaat in Deventer.
16.  5 op 6 november 1985: bomaanslag op het huis van de Amsterdamse burgemeester Ed van Thijn door 'Autonome Cellen Nederland' nadat kraker Hans Kok in een politiecel overlijdt. De bommen gaan niet af.
17.  februari 1986: bomaanslag op het kantoor van de Nederlands Christelijk Werkgeversverbond in Den Haag door het Rood Revolutionair Front (RRF; gericht tegen gemeentelijke diensten). Andere activiteiten van het RRF (actief van 1984 tot 1986) waren in Den Haag aanslagen op een politiekantoor, een benzinepomp van Texaco, het hoofdkantoor van Neratoom (18 mei 1986), een kantoor van de Europese Politieke Samenwerking en een kantoor van Shell en in Amsterdam op een kantoor van American Express.
18.  In 1986 werden door de actiegroep ‘Ins Blaue Hinein’ bommen geplaatst bij het bureau van de organisatie die de Olympische Spelen van 1992 naar Amsterdam wilde halen. Het actiecomité 'Geen Olympische Spelen in Amsterdam' nam geen afstand van deze aanslagen.
19.  29 maart 1986: brandaanslag door extreemlinkse activisten op een hotel in Kedichem waar politicus Hans Janmaat en de extreemrechtse partij CP'86 vergaderen. Janmaats vrouw Wil Schuurman raakt hierbij invalide.
20.  1 mei 1988: liquidatie van een Britse soldaat door de IRA in Roermond, twee andere Britse soldaten komen om door een autobom in Nieuw-Bergen.
21.  Oktober en december 1989: bomaanslagen van de ETA op verschillende Spaanse, diplomatieke vestigingen in Den Haag.
22.  27 mei 1990: aanslag door de IRA in Roermond
23.  30 juni 1990: bomaanslag bij het Auroragebouw aan de Overtoom te Amsterdam, opgeëist door de ETA.
24.  6 juli 1990: bomaanslag bij de Banco de Viscaya op de Herengracht te Amsterdam, opgeëist door de ETA.
25.  2 januari 1996: bomaanslag op de Banque Paribas in Arnhem als protest tegen de Franse kernproeven in de Grote Oceaan.
26.  6 augustus 2000: het dierenbevrijdingsfront pleegt een aanslag op nertsenfokkerij in Barchem.
27.  28 maart 2001: het dierenbevrijdingsfront sticht brand in de varkensslachterij Dumeco in Boxtel.
28.  Juni 2001: het huis van Tweede Kamerlid Annet van der Hoek in Franeker wordt beschoten na een voorstel over gedwongen opname van psychiatrische patiënten. Zij wordt tevens bedreigd.
Andere terrorismegerelateerde incidenten

1.      22 september 1977: RAF-terrorist Knut Folkerts schiet bij zijn aanhouding in Utrecht hoofdagent Arie Kranenburg dood en verwondt agent Leen Pieterse zwaar.
2.      1 november 1978: bij een schietincident in Kerkrade worden tijdens een paspoortcontrole de Nederlandse douanebeambten Dyonisius de Jong en Johannes Goemans door twee RAF-terroristen gedood.
3.      16 juli 2004: er geldt in Nederland een terreuralarm. Erg spraakzaam is het kabinet er niet over.
4.      27 februari 2016: een 33-jarige man pleegt een aanslag met molotovcocktail op een moskee vol bezoekers in de Nederlandse plaats Enschede. Er vallen geen slachtoffers. De terrorist wordt opgepakt door de politie.


Molukse acties
Data van de Molukse acties noem ik bewust niet (google zelf)want ik vind de uitleg veel belangrijker.
Nederland heeft de Zuid-Molukkers beloofd dat als zij voor Nederland zouden vechten zij een eigen staat zouden krijgen. Nederland is die belofte niet nagekomen. De Zuid-Molukkers zijn toen in een uitzichtloze situatie beland. Daar zijn ze nog steeds boos over.

Het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) was het Nederlandse koloniale leger. Het heeft officieel bestaan van 1830 tot 1950. 
De Molukse immigranten waren militairen van het Koninklijke Nederlands-Indische Leger (KNIL). Direct na de overgave van de Japanners in de Tweede Wereldoorlog verklaarde Indonesië zich onafhankelijk. Nederland wilde haar voormalige kolonie behouden en probeerde met het Koninklijk Nederlands-Indische Leger (KNIL) de oude greep op Indonesië te herwinnen. De collaboratie van de Molukkers met de Nederlanders werd door de Indonesische bevolking gezien als verraad en de Molukkers werden gelijk geschaald met de Nederlandse overheid, de bezetters. De Molukkers moesten wel naar Nederland emigreren. In 1949 bezweek Nederland onder internationale druk en erkende het Indonesië als onafhankelijk land.

Nederland heeft Indonesië vanaf de 16 eeuw bezet. Hoelang heeft Hitler Nederland bezet. Nederland heeft de Indonesiërs uitgebuit met gratis arbeid, hun taal afgepakt en ze genoten geen onderwijs. De Indonesiërs waren hun bediendes. Ze martelden en verkrachten hen. Ze gingen er zelfs mee door na beëindiging van de 2de wereldoorlog. Pas in 1949 hielden ze ermee op.
Zo lang geleden is het dus niet dat Nederland zelf een bezetter was.


Volkskrant ziet Charlottesville nu al over het hoofd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten