dinsdag 16 augustus 2016

handicap: Aanvullend openbaar vervoer #AOV regelen voor een stelletje gehandicapten

Met een huppelend hart voor reisgenoot en bagage.
Met een onrustig hart ben ik de groepsrit aan het regelen voor ons cluppie. Ik doe het vanuit bed met de laptop voor mijn neus. Ik wil me wel niet inspannen maar de keus om dit geregel uit te stellen is er niet. Je moet 3 dagen vooraf een groepsrit boeken en als een kink in de kabel volgt dan moet je het toch afhandelen. Du nu ben ik heen en weer aan het emailen met Connexxion. Gelukkig per email want van zo’n opstandig hart raak ik alleen buiten adem, praat niet graag dan.

Dit springerige hart komt niet door de verhandelingen van de groepsrit. Het begon in de nacht toen ik sliep. Meestal begint het in mijn slaap. Ik werd plots wakker met kiespijn. Toen werd ik misselijk en duizelig. En m’n hart ging tekeer. Het heeft me uren wakker gehouden totdat ik vanmorgen in slaap viel.

Nu is het bij tijd en wijle rustig en zo nu en dan hopt ‘t weer. Je voelt je er werkelijk niet goed van. Dus bleef ik maar thuis want eigenlijk zou ik naar de bijeenkomst van Nusantara gaan over 65 jaar Molukkers in Nederland. Dat herinnert mij weer aan dat ik al eerder een lezing van Nusantara heb moeten missen vanwege dezelfde reden. Hmmm … WTF?!

De groepsrit vraag ik met een email aan bij de groepsritplanner van Connexxion. Ik kreeg net antwoord terug dat een reisgenoot met scootmobiel niet mee kan omdat een begeleider niet mag inboeken met hulpmiddel. Ik antwoord terug met de opmerking dat een reisgenoot toch ook een vriendschap kan hebben met iemand die ook afhankelijk is van een hulpmiddel of die een vouwfiets bij zich heeft?

Ik reis als reisgenoot weleens mee met mijn scoot  met een rolstoeler. En Ronald neemt soms de vouwfiets mee als we lange afstanden gaan afleggen. Of iemand kan een relatie hebben met iemand die geen AOV kaart heeft maar wel een hulpmiddel.

Het antwoord terug van Connexxion is dat het de regels zijn en ze verwijzen me door naar de Wmo-helpdesk 0800 - 0643. In de tussentijd heb ik Ronald ingelicht en die vind heel snel de link naar de site waarop staat dat het wel mag https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7B21B06982-1909-40B2-A560-4DA0662AB324%7D#case_%7B1DD0CC54-9523-4752-82BF-B829FE12E13A%7D

Ik antwoord terug met deze informatie. Het antwoord terug van Connexxion is dat het nu aan de leiding wordt voorgelegd want de gemeente heeft hen daar niet over geïnformeerd. De leiding zal het uitzoeken. Ik wacht het antwoord af.

Dat wordt spannend want hoe gaan we het oplossen als er 2 reisgenoten niet mee kunnen met hun scoot/vouwfiets. Dan kunnen de 2 waar ze bij horen ook niet mee. En dan kan de groepsrit niet doorgaan want de organisator met de beperking die bij 1 van die 2 hoort, gaat niet mee.

Ingewikkeld hoor. Het AOV zou op maat moeten werken toch? Gehandicapten hebben toch ook een leven? Sterker nog die participatie zou niet belemmerd moeten worden door het AOV.

V.w.b. m'n dansend hart: de cardioloog belde net (toeval? ik had pas morgen een belafspraak met hem). Uitslag van de laatste echo was goed er lekt nog steeds een beetje zuurstof weg maar het is niet alarmerend. Voor de pijntjes krijg ik 2 afspraken voor 2 testjes met daarna een afspraak met hem om de uitslag voor de testjes te bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten